Rolete Mansarda

Aceste rolete sunt special concepute pentru a fi montate pe geamurile ce se afla intr-un plan inclinat. Roletele pentru geamuri de mansarda dispun de un profil superior si ghidaje laterale din aluminiu pentru a nu permite pantrunderea luminii si pentru a avea in interiorul incaperii un aspect estetic placut. Materialul textile al acestor rolete va fi in permanenta perfect intins, datorita sistemului cu arc cu care sunt prevazute.

Roletele pentru geamuri de mansarda reprezinta ceam mai buna solutie de umbrire in cazul in care geamurile sunt montate in plan inclinat. Roletele produse de RTM se pot folosi pentru ferestrele de tip Velux, Fakro , Roto , Okpol.

Aceste rolete dispun de o caseta superioara, ghidaje laterale si o bara de inchidere, toate din aluminiu. Rolul acestor profile este de a acoperi perfect spatiul dintre fereastra si tesatura. Culoarea standard a acestor profile este gri-argintiu, dar sunt disponibile si in culorile alb sau maro.

Mecanismul de actionare este cu arc si permite oprirea si blocarea roletei in orice pozitie dorita, fata de sistemele clasice ce ofera posibilitatea opririi roletei doar in trei puncte.

Materialele textile folosite pentru confectionarea aceste rolete pot fi semitransparente, tesaturi cu un grad ridicat de opacitate, sau tesaturi de tip blackout, ce opresc in totalitate patrunderea luminii.

Deoarece geamurile de mansarda sunt cele mai expuse razelor solare, se pot allege tesaturi care pe partea exterioara au o folie de protectie de culoare argintie, care are rolul de a reflecta razele soarului si a opri patrunderea caldurii in spatial in care a fost instalata roleta.

In cazul in care rolete vor fi montate la o inaltime mare si manevrarea lor manuala nu va fi posibila, roletele pot fi actionate electric, cu motor si telecomanda sau se pot folosi tijele telescopice.
Principalele avantaje ale acestor rolete:

sunt echipate cu un mecanism cu arc ce permite oprirea si blocarea roletei in orice pozitie;
pot fi montate pe orice tip de fereastra inclinata (exista elemente de adaptare pentru fiecare tip de fereastra)
montarea lor se face foarte usor;
datorita ghidajelor laterale, lumina poate fi perfect obturata;
nu exista elemente de fixare care sa fie vizibile (cleme de prindere , dibluri, suruburi)
lamella de inchidere este prevazuta cu perie, pentru ca inchiderea roletei sa fie cat mai etansa.

Intretinere:

Periodic, se recomanda indepartarea prafului depus pe roleta cu ajutorul unei perii moi sau a pamatufului de praf.

test
text aici2